Duurzame, verantwoorde en biologische kleding

De voordelen van BASICLY Basics

BETER VOOR
ONS MILIEU

Door Basicly kleding te kiezen, draag je bij aan een beter milieu. De textielsector is belastend voor het milieu. Voor de productie van één T-shirt is bijvoorbeeld 2.700 liter water nodig. Dat is genoeg water om één persoon 3,5 jaar lang van 2 liter drinkwater per dag te voorzien.

BETERE
WERKOMSTANDIGHEDEN

We kiezen ervoor om te werken met leveranciers die beschikken over alle juiste certificaten, zodat we de juiste werkomstandigheden kunnen garanderen. Help bij deze strijd tegen misstanden binnen de textielindustrie, zoals kinderarbeid en kies voor duurzame kleding.

TRANSPARANT
PRODUCTIEPROCES

Basicly kleding en transparantie gaan hand in hand. Het is een lange reis van katoenveld tot kledingstuk en elke stap in de toeleveringsketen pakken wij zo verantwoord mogelijk aan. Ons biokatoen doorloopt een aantal fases van de katoenboerderij tot eindproduct.

DUURZAME
KWALITEIT

De keuze voor duurzame kleding wil niet automatisch zeggen dat je moet inleveren in comfort, uitstraling of kwaliteit. Sterker nog, sommige van onze duurzame materialen dragen meestal prettiger, zien er mooier uit en zijn beter van kwaliteit dan hun minder duurzame alternatieven.

Biologisch katoen

Het is een lange reis van het katoenveld tot het eindproduct en elke stap in de complexe toeleveringsketen pakken wij zo verantwoord mogelijk aan. Ons biokatoen komt uit India en doorloopt een aantal fases van de katoenboerderij tot het eindproduct, gepersonaliseerde textiel in een Europese winkels.

 

Onze RE-Creator en RE-Blaster T-shirts zijn de volgende stap in de richting van een meer circulair productiemodel. Deze GRS-gecertificeerde stijlen zijn gemaakt van 50% gerecycled biologisch katoen afkomstig van ons eigen knipafval en 50% ongeverfd, nieuw biologisch katoen. Hierdoor zijn dit onze meest duurzame kledingstukken tot nu toe.